Femmans hembrev v 49

Veckan började med en dag på Fågelvik där vi träffade Jenny från Sajkla som berättade för oss om återbruk, cirkulär ekonomi, och hur vi kan tänka för att ta hand om vår miljö. Hon inspirerade oss hur man kan ta tillvara något gammalt och göra så det ser nytt ut. Sedan så påbörjade vi vår resa i teknikprocessen där vi fick lära oss hur man jobbar utifrån en idé, skiss, ritning till en färdig produkt. Det ska bli spännande och se vad vi kan skapa utifrån det som tagits med.  

Vi har nu börjat använda vår återbrukskalender för att räkna ner antal skoldagar innan vi går på julledigt. Tiden går fort nu och det är mycket vi vill hinna med.  

I onsdags hade vi besök av Micael Algotsson som varit på utlandstjänstgöring i Mali och nu berättade han om sin tid som FN-soldat. Det var intressant att höra.  

På tisdag kommer vi att uppmärksamma Nobeldagen och då får man gärna komma uppklädd, om man vill. Vi kommer bjudas på Nobelmiddag i matsalen och Smulebergskolans nobelpris kommer att delas ut.  

Några i luciagruppen kommer tisdag eftermiddag att lussa för SPF med hjälp av några föräldrar. Fredag morgon bjuder luciagruppen in till luciamorgon i Equmeniakyrkan kl 9. Föräldrar är välkomna dit i mån av plats.  

Trevlig helg! 

Lotta, Lena, Mats, Iréne, Magnus, Simon och Daniel.  

V 50  
Måndag Elevens val 
Tisdag Nobeldagen 
Läsläxa-bok med
Idrott 
Luciagruppen lussar för SPF
Onsdag  
Torsdag Engläxa 
Fredag Luciamorgon  
Idrott 

Läxor: 

Sv: Läsläxa 

Eng: Text och ord, kapitel 12 

Kommande:  

20 december sista skoldagen innan jullov – vanliga tider 

Du gillar kanske också...