Femmans hembrev vecka 48

Äntligen blev det lite snö och ljus ute. Det behövde vi i detta mörker. Fredagsmorgonen började med att adventsgruppen bjöd in till en stund där de sjöng för oss.

Vi har nu skapat oss en återbrukskalender som vi kommer att använda för att räkna ner till terminsavslutningen. På måndag kommer vi att gå till Fågelvik och vara där fram till lunch. Jenny Ekman ifrån Sajkla kommer berätta om hur företaget jobbar med återbruk. Vi samlas som vanligt på skolan på morgonen. Har man med sin iPad hem över helgen behöver den vara laddad på måndag morgon.

Vi kommer nästa vecka att börja återbruka det vi har tagit med till skolan och har man möjlighet att hitta mer hemma är det bra. Vi vill gärna ha tallrikar/assietter, skedar, gafflar, böjbara rör, plåtburkar.

I engelska är det en pratläxa, där man övar på olika vanliga skolfraser. Läsläxan fortsätter som vanligt.

På idrotten är det full fart och idag fredag så blev det många varv i evighets-stafetten.

Vi fortsätter med våra kompissamtal, EQ, och har många modiga elever som vågar ta upp saker som händer och som gör dom ledsna. Det är viktigt att de vågar berätta och ta hjälp av oss vuxna runt omkring, både i skolan och hemma.

Ni som har lucia som elevens val ska till måndag kolla över om ni har lucialinnen till 10:e och 13:e dec. Ni ska även höra av er till Tyras mamma om ni kan vara med på en extra luciaföreställning för PRO i Tibroparken, tisdag 10/12 kl 14.00. Transport står PRO för.

Onsdag 4/12 kommer Micael Algotsson, Sams pappa, till skolan och berättar om sin tid i Mali som FN-soldat.

Trevlig helg!
Lotta, Lena, Mats, Iréne, Magnus, Simon och Daniel.

v 49  
Måndag Lektioner på Fågelvik fm
Elevensval. Luciagruppen kolla linnen.
Tisdag Läsläxa – bok med
Idrott
Onsdag Besök av Micael Algotsson
Torsdag Eng-läxa
Fredag Idrott

Läxor:

Svenska: Läsa ett nytt kapitel (se lapp) och svara på frågor

Engelska: Öva på vanliga fraser – säga och förstå.

Kommande:

Höstterminen slutar fredag 20 december (vanliga tider gäller)   

Du gillar kanske också...