Femmans hembrev v 47

Nu har vi startat upp vårt nya tema som är Återbruk. Många spännande saker har visats upp i vår utställning. Här har vi sett att gamla saker i flera olika material har arbetats om och blivit till helt nya saker. I veckan kommer vi lära oss mer om materialkännedom och hur lång tid det tar för material att brytas ned i naturen. 

Måndag 2/12 kommer bli en dag på Fågelvik där vi kommer få lyssna på Jenny Ekman ifrån Sajkla. Det är ett företag som arbetar med återbruk av möbler. Hon kommer inspirera oss att starta upp projektet “Från idé till färdig produkt”. Eleverna får gärna ta med material som kan återbrukas ex: små kaffeskedar, gafflar, assietter, tallrikar, glas, metallburkar, stumpar av metallrör etc, ljusstumpar.  

Vi har nu ett skrivuppdrag till Nobeldagen. Årets tema är Klimat och det skrivs nu för fullt.  

Eleverna har i veckan fått besvara skolinspektionens enkät. Ni föräldrar deltar genom att gå in genom denna länk: 

https://svara.origogroup.com/skolinspektionen/vh/N2HVEW

Trevlig helg! 
Lena, Mats, Lotta, Iréne, Magnus, Simon och Daniel 

V 48  Samtal fortsätter
Måndag Elevens val 
Tisdag STUDIEDAG 
Onsdag  
Torsdag Engläxa 
Fredag Idrott 

Läxor:  

Engelska: Träna på att skriva ord i pluralform. Läsa texten i rutan. 

Läsläxa till 3 december 

Kommande:  

Studiedag tisdag 26/11. 

Vi har fått följande fråga till eleverna som har advent/lucia som elevensval.

Du gillar kanske också...