Femmans hembrev vecka 46

Vi håller nu på att avsluta vårt TEMA Tibro och på måndag kommer vi att gå till Inredia och titta på deras utställning som presenterar olika företag i Tibro. Nästa temaområde handlar om återbruk och då kommer vi att samverka med Jenny Ekman på Återbruket. Det är ett spännande område och har ni möjlighet att redan nu fundera på om ni har porslin, bestick ni inte använder hemma och kan tänka er att skänka dom till oss skulle vi bli glada. Vi tar även gärna emot ljusstumpar.

Nästa vecka börjar vi vår tredje omgång med elevens val. Denna omgång så har man valt mellan brädspel, teater på svenska, göra en skoltidning, avslappning, advent/lucia framträdande och hantverk.  Denna gång fick alla elever sitt förstahandsval.  Detta innebär att vi inte kommer att ha något traditionellt advents- och luciafirande som en årskurs håller i utan den gruppen består av elever från åk 4 och 5.

Simon har blivit pappa. Han och den 13 dagar gamla lilla gossen kom och hälsade på oss i torsdags. Grattis och välkommen till världen!

Eleverna har nu fått en läsläxa. Vi läser i skolan och sedan tas boken med hem och man läser och sedan svarar man på frågorna till det man läst. Boken ska med till skolan varje tisdag. Sedan kommer en ny läxa. Vi har även ny engelska läxa. Det är som tidigare, en text som man tränar på att läsa och ord man tränar på, både stavning och att förstå dem i ett sammanhang.

Vi vill informera er om att det förekommer löss, magsjuka och springmask på skolan. Det är viktigt att vi hjälps åt med att ha det under kontroll genom att kamma hår, vara uppmärksam på klåda kring ändtarm och kring kräkningar/diarré – det är minst 48 timmar hemma som gäller efter sista symtom!!

Nu kommer vi att bjuda in er till utvecklingssamtal. Ni kommer att träffa mentorn och fokus kommer att vara på den sociala biten. Samtalslappar kommer skickas hem nästa vecka.

Trevlig helg!
Lotta, Mats, Lena, Iréne, Magnus, Magnus.

v. 46  
Måndag Gå till Inredia
Tisdag Läsläxa – bok med till skolan, Idrott
Onsdag  
Torsdag Engelskaläxa
Fredag Idrott

Läxor:

Svenska: Läsa i sin bok och svara på frågorna till kapitlet.
Engelska: At the circus. Träna på att läsa texten och orden – stava och i ett sammanhang.
Matte: NOMP-uppdrag

Kommande:

Utvecklingssamtal v.47 och framåt
26 november Studiedag

Du gillar kanske också...