Femmans hembrev v. 43

Tack för ett väldigt trevligt Öppethus. Vad roligt att så många kom och vilket bra jobb ni gjorde kring ledorden Trygghet, Glädje, Lärande. Vi presenterar resultatet senare. Idag blir det premiär för hembrev även i Infomentor för er som är inloggade. Då den plattformen är ny även för oss så kanske det kommer se lite annorlunda ut där med bilder etc. men innehållet kommer vara detsamma.

Vi håller nu på med den sista delen i vårt TEMA om Tibro och det handlar bla om att jämföra naturtyper i närområdet och Norden och att se vilka likheter och skillnader det är mellan länderna. Vi tittar också på om det är ett naturlandskap eller om det är ett kulturlandskap. Fråga gärna hemma så att de får förklara skillnaden. Efter lovet får de med sig en läxa hem att läsa på om detta och som de sedan får ett förhör på.

I veckan har vi firat FN-dagen tillsammans hela skolan och vi gjorde fina fredsduvor. Vi fortsätter att jobba mycket med våra klassregler. Fokus just nu är “Att vara en schysst kompis”. Många upplever att det är mycket som sker i det “tysta” bla med miner, suckar, blickar i skolan och i chattgrupper på sociala medier. Vi pratar mycket om att det är viktigt att säga ifrån och att stoppa när man ser och hör något för vi har, tillsammans i klasserna, bestämt om en nolltolerans på detta! Detta arbete fortsätter vi med efter lovet.

Nytt TEMA-område efter lovet är “Återbruk” Vi har inte presenterat det så mycket, men vi vill redan nu be er undersöka om ni har saker ni kan skänka till oss som vi kan “återbruka”. Det skulle kunna vara rena diskade konservburkar, assietter/mindre tallrikar, kaffekoppar/fat gamla bestick, mjuka kopparrör etc. De ska gå att böja. Vi kommer jobba utifrån teknikprocessen: idé – skiss – ritning – modell.

Nästa hembrev fredag v. 45.

Trevlig helg!
Lotta, Lena, Mats, Iréne, Magnus, Simon, Daniel.

v 44HÖSTLOV
v 45
Måndag
TisdagIdrott
Onsdag
Torsdag
FredagIdrott

Du gillar kanske också...