Hembrev v.40

Oj vad fort det går, nu är det endast tre veckor kvar till höstlov. Som vi skrev i veckobrevet förra veckan kommer vi starta med kemiförsök men vi skjuter på det en vecka till v.42, så har eleverna ”labbrockar”(gamla vita skjortor) hemma går det även att ta med nästa vecka. Det vi jobbar med nu är hållbar utveckling och vad som menas med det. Denna vecka gick vi djupare in på vad som händer med material vi återvinner. Eleverna kommer därför ta med en liten undersökning hem för att undersöka vad de gör hemma för miljön. (lämnas in på onsdag)

Första läsläxan är gjord och vilket eleverna klarade galant! Men eleverna i AB ska framöver ta med sig läsläxan på torsdagen medans CD har det på fredagar. Anledning till att vi har det så är för att det är halvklass på olika tider. I svenskan har vi laddat ner appen ugglo i den appen kan eleverna lyssna och läsa böcker på Ipaden även hemma.

Idrotten kommer vi fortsättningsvis ha på måndagar och torsdagar, vi märkte att det blev bättre då vi slipper möta andra klasser i omklädningsrummet. I veckan fick ni ett sms angående omklädningsrummet, vi har märkt att omklädningsrummet upplevs som obehagligt vilket har lett till att vi alltid kommer ha en vuxen med i omklädningsrummet. Vi vill också påminna er om att vi har parfymfri skola, eleverna kan använda rollon deodorant utan starka dofter.

GOTW: långsam genväg…. Göta kanal!! Eftersom vi jobbar med landskap i SOn blev veckans grej Göta kanal.

Vi ser att många kommit igång med infomentor, toppen. Vill man ansöka om ledighet lämnar man in lapp till skolan som tidigare.

Idag bjöd köket på grillade hamburgare ute på skolgården. Barnen var nöjda och glada, de fick även en kanelbulle till efterrätt dagen till ära!

v.41 mån: idrott, Tis: Ons: NO – undersökning Tors: Idrott, läsläxa för AB Fre: MA-läxa, Eng-läxa, läsläxa för CD

Kommande information vecka 41: Onsdag föräldramöte i forum om Baggeboskolan Vecka 42: 17/10 ljusvandring 18.00-20.00 kom och titta på barnens ljuslyktor Vecka 44: Höstlov

Du gillar kanske också...