Hembrev v. 39 brevet kommer på infomentor framöver.

Vad roligt att så många kom på föräldramötet. Alltid kul att få ett ansikte på er 🙂 För er som inte var där kommer info nästa vecka. Det är här veckobrevet kommer komma ut framöver men vi kör dubbelt kommande två veckor.

Veckan har annars rullat på som vanligt. I NO:n har ena klassen (AB) påbörjat nästa område som är hållbar utveckling. Andra klassen (CD) börjar nästa vecka. Veckans GOTW var även kopplat till området. Ledtråden var: skräpberg och det rätta svaret är… plastön. Fråga gärna era barn om vad plastön är och hur mycket plast som faktiskt flyter omkring i Stilla havet.

I matten jobbar vi på med uppställning, denna vecka har vi jobbat med addition och nästa vecka fortsätter vi med uppställning men kopplar även på subtraktion. Läxan nästa vecka kommer se likadan ut som denna fast med subtraktion. Vi kommer dela ut den nästa vecka efter vi haft en genomgång.

I svenskan fortsätter vi med att både läsa och skriva faktatexter. De texter vi läser i svenskan är kopplade till de andra ämnena (SO – Sveriges landskap, NO – näringskedja/näringsväv). Nästa vecka börjar vi med läsläxa. Eleverna får med sig läsprotokoll och bok. Se instruktioner på protokoll. Protokollet och boken ska vara med till skolan fredagar.

Vecka 41 kommer vi att börja jobba inom området kemi i NO:n. Under det området kommer eleverna att få experimentera med olika pulver och försöka lista ut vad det är för något. Men inför det området hade det var roligt om ni har någon gammal stor vit skjorta liggandes hemma som eleverna skulle kunna ta med sig hit och använda som labbrock. Eleverna brukar tycka det är roligt att få klä ut sig till kemist för att verkligen gå in i rollen 😉

OBS: från och med nästa vecka, kommer vi ha idrott på torsdag istället för fredag. Vi märker att det är dumt att våra fyror krockar med åk 5 i omklädningsrummet. Hjälp ditt barn att komma ihåg att det är ny dag nästa vecka!!

OBS: De elever som har fotboll i elevens val ska ha med sig kläder för att vara ute, oavsett väder. Har man fotbollsskor får man gärna ta med det annars går det bra med vanliga gymnastikskor också. Trevlig helg önskar vi i åk 4!

v. 40

Måndag: Idrott

Tisdag:

Onsdag:

Torsdag: Idrott

Fredag:  Ma-läxa, engelskaläxa, svenskaläxa.

Kommande information

vecka 41: Onsdag föräldramöte i forum om Baggeboskolan

Vecka 42: 17/10 ljusvandring 18.00-20.00 kom och titta på barnens ljuslyktor

Vecka 44: Höstlov

Du gillar kanske också...