Hembrev v.36

Oj vilken blöt vecka vi har haft! Tänk på att ha med kläder efter väder eftersom vi är ute även fast det regnar.

Denna vecka har vi startat upp alla ämnen. På idrotten har vi orienterat och eleverna har fått tagit sig utanför skolans område, vilket de fixade jättebra.

NO: Vi har börjat prata om vad biologi är och kommer att fortsätta inom området biologi.

SO: Eleverna jobbar med kartan över Sverige. Eleverna skulle försöka placera ut vart vi bor och de andra största städerna i Sverige. Vi märkte att detta var svårt vilket ledde till en väldigt rolig lektion. Låt era barn visa er vart de tror vi bor i Sverige.

MA: Vi jobbar nu med tallinjen och kommer fortsätta med det under nästa vecka. Vi kommer framöver ha matteläxa varje vecka, den lämnas ut på fredagar och lämnas in veckan därpå senast fredag.

ENG: Vi har mer engelska nu än vad vi hade i årskurs tre. Vi hoppas detta gör att eleverna kommer bli säkrare i ämnet!

SV: Eleverna jobbar med hur man skriver faktatexter .  Nästa vecka ska de få skriva egna faktatexter om olika djur.  

Allmän info:

Kolla igenom era barn, då vi har flera barn som har löss.

Nästa vecka är det hälsovecka på skolan. Vi kommer röra oss mer än vanligt. Vi ska bland annat köra just dance med åk 2 i gympasalen på måndag. På onsdag är det den årliga skoljoggen, skolan bjuder på frukost efter (drickyoghurt och frukt).

Eleverna har fått sina nya Ipad i veckan. Eftersom de har nya Ipads behöver det skrivas nya ansvarsförbindelser. Eleverna får med sig lappen hem idag (fredag). Fyll i den snarast och lämna tillbaka till skolan.

Föräldramöte: Vi kommer ha ett möte 25/9 18.30 där vi önskar att så många som möjligt kan komma då vi är många nya lärare. Vi vill gärna träffa er! Mer info kommer närmare.

GLÖM INTE ATT ELEVERNA HAR SIMUNDERVISNING

v.37 Måndag   Simundervisning      
Tisdag        
Onsdag Skoljoggen/skolan bjuder på frukost efter.      
Torsdag        
Fredag Simundervisning. MA – läxa    

Du gillar kanske också...