Hembrev årskurs 1 vecka 21

Hallå i stugan!

Här kommer veckans hembrev från oss i ettan.

Skolveckan avslutades med att eleverna vid torsdagens och fredagens halvklasser fick ha matematik, svenska och naturkunskap på ett annorlunda vis. Vi bakade nämligen chokladbollar. Då fick eleverna använda sina färdigheter för att bland annat läsa recept, räkna mängd och blanda ingredienser till en bra chokladbollssmet.

I matematiken arbetar vi på som bara den i matteboken och har inte många kapitel kvar. Just nu är det arbetsområden med geometriska former, talraden 1-100 och tals värde som haft fokus under veckan. Tals värde är något som eleverna har blivit riktigt duktiga på då vi varje morgon räknar antalet skoldagar. Idag fredag har vi exempelvis gått 336 skoldagar (vi startade att räkna i förskoleklass), vilket alltså innebär att talet består av tre hundratal, tre tiotal och sex ental.

Arbetsbokens sidor i Den magiska kulan börjar också närma sig färdig. Den här veckan har vi arbetat med Cc, Xx och Ww.

Eleverna har även fått träna på att skriva en inbjudan till årskurs 1 kommande Öppet hus den 3 juni mellan klockan 14-16.

Läsläxa de sista veckorna är att läsa igenom låttexterna inför skolavslutningen. Vi fortsätter att öva även i skolan men det är bra att läsa igenom texterna och fundera över vad det är man sjunger om.

Vi har avslutat NTA-temat jord och kommer efter det att lära oss mer om luft och tryck.

Veckans grej handlade om pirater. Väldigt spännande och lite läskigt!

Nästa vecka går vi i skolan måndag, tisdag och onsdag eftersom det är Kristi himmelfärds dag på torsdagen och klämdag på fredagen.

 

Inför vecka 22
Måndag 27/5 Matteläxa delas ut
Tisdag 28/5 Idrott
Onsdag 29/5
Torsdag 30/5 Kristi himmelfärds dag

Ledigt

Fredag 31/5 Ledigt

 

Må så gott och ha en trevlig helg!

Hälsningar Vi som arbetar i årskurs 1

 

Du gillar kanske också...