Hembrev årkurs 1 vecka 20

   

Hejsan!

En solig och skön fredagshälsning från oss i ettan.

Under veckan har vi bland annat arbetat med att fortsätta mäta längd och räkna inom talområdet 0-100.

I NTA-området jord har eleverna fått undersöka jord och tillsammans fått göra en kompost eller kommer att göra nästa vecka. Det är spännande att gräva och utforska jorden!

I arbetsboken Den magiska kulan har det varit repetition och även arbete med bokstaven Cc. Läsläxans 25 kapitel är avslutade och eleverna har den här veckan haft en faktatext att läsa samt skriva frågor till.

Ett ständigt pågående arbete som vi gör i skolan är ju värdegrundsarbete och prat om hur man är en god kamrat och medmänniska. Den här veckan har det dock uppmärksammats lite extra då Tibro kommun haft en må bra-vecka och vi i skolan har arbetat med det på olika sätt. Vi har bland annat diskuterat och funderat över vad vi gör mot andra som gör att alla mår bra, vi har funderat över snällord som vi hör på skolgården och lekt lekar tillsammans för att visa på hur vi mår bra när vi har roligt tillsammans.

Låtarna till skolavslutningen övas varje dag och idag fredag samlades alla ettor för att öva ihop. För de som vill lyssna och öva hemma så är det Nu är det sommarlov – Duvungarna och Guld och gröna skogar – Hasse Andersson som gäller.

Veckans grej handlade om Colloseum.

Vi kommer att ha Öppet hus för er föräldrar innan läsåret är slut. Ni är välkomna till skolan måndagen den 3 juni mellan klockan 14-16 för att titta på vad vi har arbetat med i ettan och träffa andra föräldrar i klassen.

Mer information kommer.

 

Inför vecka 21
Måndag 20/5 Matteläxa delas ut
Tisdag 21/5 Idrott
Onsdag 22/5
Torsdag 23/5 Idrott
Fredag 24/5 Matteläxa

 

Må så gott och ha en trevlig helg!

Hälsningar Vi som arbetar i årskurs 1

 

 

Du gillar kanske också...