Hembrev årskurs 1 vecka 19

Hejsan!

Det är fredag och det betyder ny uppdatering från oss i skolan.

Under veckan som gått har eleverna i årskurs ett fått bekanta sig med ett nytt NTA-tema som är Jord. Precis som det låter kommer eleverna att få studera jord på olika sätt. Vilka beståndsdelar den har, hur de bildas i naturen samt vilka egenskaper de har. NTA-lådornas olika arbetsområden och teman utgår väldigt mycket från, och utvecklar, elevernas förmåga att undersöka, göra förutsägelser och dra slutsatser. Det är ett roligt sätt att arbeta på och är uppskattat av eleverna.

I svenskan har vi repeterat bokstäverna Yy, Gg, Bb och Jj. Eleverna har bland annat fått möta uppgifter som tränar förmågan att bilda ord, fundera över motsatsord samt lösa ett korsord.

I matematiken är det mätning som gäller. Vi har pratat om olika längdenheter och mätt olika föremål. När man mäter något är det viktigt att alltid utgå från 0 annars blir resultatet missvisande, men det vet de flesta redan.

Skolavslutning och sommarlov närmar sig som ni informerades om i förra hembrevet. Vi har under veckan lyssnat på olika låtar och sånger för att därefter kunna enas om vilka vi kommer framföra på skolavslutningen. Det känns lite smått galet att det snart gått ett läsår och att eleverna slutar ettan..

Veckans grej handlade om vikingar.

Nästa vecka ses vi igen och fortsätter det goda arbetet i klasserna. Då har Tibro kommun en ”Må-bra-vecka” och det kommer vi uppmärksamma på olika sätt hos oss i ettan.

Inför vecka 20
Måndag 13/5 Matteläxa delas ut
Tisdag 14/5 Idrott
Onsdag 15/5
Torsdag 16/5 Idrott
Fredag 17/5 Matteläxa

 

Må så gott och trevlig helg! Hälsningar Vi som arbetar i årskurs 1

 

 

Du gillar kanske också...