Hembrev årskurs 1 vecka 18

Hej allihopa!

Här kommer veckans hälsning från oss i ettan som den här veckan blir ganska kort då vi bara haft tre skoldagar.

Vi har arbetat vidare i både svenska- och matematikböcker. I svenskan har det varit fokus på bokstaven Jj. Det är ytterligare en bokstav som är lurig eftersom den låter på ett sätt men kan skrivas på flera olika sätt som till exempel ljud, djungel, geting, hjul osv. Vi har övat på några ord och uppmärksammat stavningen i olika texter. Vi kommer möta fler bokstäver som inte alltid skrivs som de låter nu i slutet på terminen. Det är spännande och lärorikt!

I matematiken jobbar vi återigen med klockan och fortsätter även att räkna olika uppgifter med addition och subtraktion.

Nästa vecka kommer vi att starta upp NTA-temat Jord. Då kommer eleverna få undersöka olika sorters jord och få reda på hur jord blir till. Kanske kommer de även få möta på en daggmask som lever i jorden..

Idag fredag var klass 1A i Karlsborg och hade simundervisning på Moliden i Karlsborg. Nästa fredag den 10 maj är det slutligen dags för klass 1C.

 

Vi har skickat hem inbjudningar till vårterminens utvecklingssamtal. De första samtalen börjar nästa vecka och vi ser fram emot att träffa er föräldrar igen tillsammans med era barn för att utvärdera läsåret i årskurs ett.

 

Läsårets slut närmar sig som sagt och vi vill redan nu informera om elevernas skolavslutning eftersom veckorna framöver går fort.

Årskurs ett kommer fira in sommarlovet i Equmeniakyrkan fredagen den 14 juni klockan 8.30

 

Inför vecka 19
Måndag 6/5 Matteläxa delas ut
Tisdag 7/5 Idrott
Onsdag 8/5
Torsdag 9/5 Idrott
Fredag 10/5 Simundervisning klass 1C

Matteläxa

 

Trevlig helg!

Hälsningar Vi som arbetar i årskurs 1

 

Du gillar kanske också...