Hembrev årskurs 1 vecka 17

Vi räknar subtraktion med tiotalsövergång.

Hej alla föräldrar i årskurs ett!

Här följer några rader om hur våra dagar i skolan har varit efter att ha kommit tillbaka efter påskledigheten:

I tisdags startade vi enligt schema med idrott under förmiddagen. Eleverna fick leka en lek som heter Harry Potter. Det är en uppskattad lek som kräver samarbete och tankeverksamhet hos eleverna. Be dem berätta mer utförligt hur den går till. Parallellt med idrottstimmarna arbetades det flitigt i klassrummen.

Veckans bokstav har varit Bb och eleverna har fått bli varse om att det är viktigt att skriva ”magen” åt rätt håll när man formar bokstaven annars förväxlas den med Dd.

I matematiken har vi bland annat räknat subtraktion med tiotalsövergång. Det kan vara lite knixigt att räkna uppgifter som exempelvis 15-6 eller 17-9 så vi övar och övar varje dag.

Innan påskledigheten började vi prata om tro och religion. Under veckan har vi lärt oss mer om världsreligionerna kristendom, judendom och islam. Vi har fått reda på att alla religionerna har en del likheter men även en del olikheter. Begreppen helig person, helig symbol och helig byggnad är vad vi fokuserat på nu i årskurs ett.

Veckans grej handlade om brunbjörnen.

I onsdags var klass 1B i Karlsborg och hade simundervisning på Moliden i Karlsborg. Nästa vecka, fredag 3 maj, är det dags för klass 1A. Klass 1C får vänta ytterligare en vecka till fredag 10 maj i vecka 19.

För er som vill åka och simma eller träna vattenvana med era barn finns Molidens öppettider att se här:

https://karlsborg.se/kultur–fritid/molidens-sim–och-idrottsanlaggning/simhallens-oppettider/.

 

Inför vecka 18
Måndag 29/4 Matteläxa delas ut
Tisdag 30/4 Idrott
Onsdag 1/5 Ledigt
Torsdag 2/5 Studiedag
Fredag 3/5 SIMUNDERVISNING klass 1A

Matteläxa

 

Trevlig helg!

Hälsningar Vi som arbetar i årskurs 1

 

Du gillar kanske också...