Hembrev årskurs 1 vecka 15

 

Hejsan!

Då är det fredag igen och dags för en hälsning från oss i årskurs ett. Tänka sig, det här blir även en påskhälsning eftersom eleverna idag gått på påsklov.

Under veckan har vi arbetat med att försöka jobba färdigt med våra påbörjade arbeten. I arbetsböckerna finns en del sidor som vi inte hunnit med eller olika arbetsblad som inte varit helt färdiga. Det har blivit lite som ett uppsamlingsheat under veckan. Vi har även pratat och tittat på film om en av kristendomens största traditioner, påsken. Vi har diskuterat och funderat kring tro och religion. Vi har tagit reda på varför vi firar påsk och varför till exempel ägg är så förknippat med påsk. Veckan efter lovet kommer vi att gå lite djupare in i ämnet och prata om världsreligionerna kristendom, islam och judendom.

I onsdags förmiddag samlades eleverna tillsammans med förskoleklass och lekte olika påsklekar ute på skolgården. Kvastlimbo, balansera ägg på sked över en motorikbana, påskäggsjakt efter bokstäver som bildar ett ord och ansiktsmålning av elever från årskurs fem var aktiviteterna som eleverna fick välja mellan. Det var en härlig förmiddag.

Idag fredag har vi pysslat hela förmiddagen i åldersblandade faddergrupper. Eleverna har bland annat skapat påskkycklingar av flirtkulor, påskägg av overhead- och silkespapper samt även målat ett och annat påskkort.

Veckans grej handlade om häxor och Blåkulla.

Årskurs ett kommer under veckorna 17, 18 och 19 att ha simundervisning. Vi åker buss till Moliden i Karlsborg där utbildade simlärare ansvarar och håller i lektionen. Vi åker i respektive klasser vid de här tillfällena.

Klass 1B är först ut onsdag 24 april.

Klass 1A åker fredag 3 maj och

klass 1C åker fredag 10 maj.

 

Inför vecka 17
Måndag 22/4 Annandag påsk – ledigt
Tisdag 23/4 Idrott
Onsdag 24/4 SIMUNDERVISNING i Karlsborg klass 1B
Torsdag 25/4 Idrott
Fredag 26/4

 

Trevlig helg och GLAD PÅSK!

Hälsningar Vi som arbetar i årskurs 1

Du gillar kanske också...