Hembrev årskurs 1 vecka 14

Hej alla föräldrar i årskurs 1!

Här kommer en solig fredagshälsning från oss i ettan. Nu märks det att våren är här. Dagarna är ljusare, den första vårvärmen börjar kännas och eleverna kommer med tunnare ytterkläder till skolan. Det är full aktivitet på rasterna med skolgården full av barn som leker med hopprep, spelar fotboll och är igång med andra kreativa lekar. Så härligt att se!

Var snälla och titta över era barns hyllor i respektive korridorer angående vinterkläder. Ni kan nog ta med en del ytterkläder hem.

Under veckan har vi avslutat arbetsområdet som handlar om årstidsväxlingar – våren. I onsdags hade vi en fantastisk förmiddag i gamla skolskogen vid Åreberg. Alla klasser promenerade i solens strålar tillsammans till skogen på morgonen. Vi fikade på vårt medhavda fika när vi kom fram och tände en lägereld. Efteråt undersökte vi en myrstack och repeterade vad vi lärt oss om myran i klassrummet. Det gavs även tid till att leka fritt i skogen och gå en tipspromenad. Lagom till lunchtid åkte vi buss tillbaka till skolan.

Veckans bokstav har varit bokstaven Gg och den är lite lurig eftersom den kan låta jjj också. Gitarr, älg, geting för att nämna några ord som stavas med g men låter j. Svenska språket är allt bra klurigt.

Veckans minilektion handlade om Grand Canyon.

På måndag får eleverna en ny matteläxa som ska lämnas in på fredag.

Vi kommer inte att dela ut någon ny läsläxa nästa vecka eftersom det vankas påsklov.

Eleverna får alltså spänt vänta på fortsättningen i Den magiska kulan till efter lovet. Men! Läs och samtala gärna om andra böcker och texter med barnen när ni är lediga.

På onsdag får eleverna komma utklädda till påskkärring eller påskgubbe om de vill. Vi ska nämligen aktivera oss med påsklekar på skolgården under förmiddagsrasten.

Veckan avslutas med gemensamt påskpyssel i faddergrupper nästa fredag. Vi träffas alltså i våra åldersblandade grupper och har en kreativ och skapande stund tillsammans mellan 8.30-12.00

Inför vecka 15
Måndag 8/4 Matteläxa delas ut
Tisdag 9/4 Idrott
Onsdag 10/4 Kom utklädd till påskkärring eller påskgubbe om du vill
Torsdag 11/4 Idrott
Fredag 12/4 Matteläxa Påskpyssel i faddergrupper 8.30-12.00

Trevlig helg och må så gott! Hälsningar Vi som arbetar i årskurs 1

Du gillar kanske också...