Hembrev 5f inför v.12

Hej alla elever och föräldrar
Den här veckan har varit alldeles vanlig, vilket är skönt ibland. Under veckan har jag också hunnit intervjua de sista eleverna inför Nyboskolan nästa år.

Nästa vecka kommer rektorerna från Nyboskolan och hälsar på och pratar språkval. I början av nästa vecka skickar jag ut språkvalsblanketter. I veckan har vi sett fyra filmer om språkvalen, en som handlade om varför det är bra att kunna ett extra språk och en film var om tyska, franska och spanska. Jag hoppas att de blev lite klokare av det.

I So har körde vi Kahoot (be ditt barn förklara) som förhör och repetition för att träna olika begrepp i religion. Vi har också lärt oss lite om hinduismen.

I svenska har vi skrivit vidare på berättelserna vi påbörjade förra veckan, där några ska skickas in till Rotarys tävling. Vi har också börjat prata om argumentation och att tala inför andra. Vi har sett två kortare filmer som inspiration. Nästa vecka ska eleverna i par få välja ett ämne att argumentera för genom att tänka ut tre riktigt bra argument, skriva en text och senare ska talet framföras för klassen.

I No har de arbetat med ljud; hur det skapas och hur örat tar emot det m.m.

På gång:
• 19 mars kommer rektorerna från Nybo till klassen för att informera om åk 6
• 19 mars får elevrådet besök av politiker
• Torsdag den 21 är det Elevens val dag.

5f inför vecka 9:
Måndag: Slöjd
Tisdag: Idrott
Onsdag: Idrott        So: Prov på religionerna – samma som förra veckan
Torsdag:
Fredag:                   Ma: diagnos – repetera med hjälp av pappret från Jenny

Ha en fin vecka!

Vänliga hälsningar Jenny, Ann-Sofie, Berit, Ida och Helen

Du gillar kanske också...