Hembrev 5f vecka 48

Hej alla i åk 5
Nu går det snabbt mot Lucia och jul med allt roligt att se fram emot. I fredags var vi i kyrkan och fick lära oss lite mer om varför advent firas och varför vi har stjärnor och ljusstakar i fönstren. I veckan hoppas vi att Frida mår bättre och är tillbaka hos oss så att vi kan träna och ladda för Lucia.

I svenska har vi tränat på hur man skriver dialoger, övat läsförståelse och gett respons på kompisars berättelser bland annat.

I NO var eleverna på Inredia i fredags och fick inspiration till att planera bygget av en julstjärna av glasspinnar. De ska göra ritning, kostnadsberäkna och bygga. Spännande!

På fredag har vi Nobelmiddag och prisutdelning i olika kategorier. I vår klass är vi med och tävlar i två kategorier; konst och rörelse/energi. Vi gjort klart vår gemensamma bild som heter ”Love and pride”. Den vill säga att vi ska älska och vara stolta över att vi är olika, och kommer att tävla i konstkategorin. Eleverna har också gjort en film som visar på saker vi gör som ger oss energi. Den ska tävla i kategorin ”Rörelse och energi”. Vi hoppas på någon vinst till klassen. På fredag får de som vill klä sig lite festfina inför Nobelfirandet, men det är helt frivilligt.

På tisdag har vi vår årliga innebandyturnering på skolan, så då kan vi gå idrottsklädda hela dagen. De som vill får gärna duscha efter, annars kan de duscha hemma.

Om ni inte bokat tid för utvecklingssamtal så gå in här:

https://doodle.com/poll/ydx­dxbhnpgwxhiw9

Viktiga saker på gång:

  • Utvecklingssamtal v. 47 – 49 Boka tid!
  • Föräldraföreningsmöte onsdag 5/12 kl.18.30
  • Luciafirande för Tibro PRO på e.m. (frivilligt, men många anmälda)
  • 12/12 Luciafirande för föräldrar kl.18.00 i Ransbergs kyrka
  • 13/12 Luciafirande för skolan

 

5f inför vecka 49:

Måndag: Slöjd
Tisdag: Innebandyturnering – kom ombytt
Onsdag: Idrott
Torsdag: Ma-läxa             Läsläxa + tre frågor och svar
Fredag: NO – Läsa på inför redovisningar      Nobelfirande

 

Ha en fin vecka

Vänliga hälsningar Jenny, Ann-Sofie, Ida, Joakim och Helen

 

Du gillar kanske också...