Hembrev 1f inför vecka 49

Hej alla i åk 1!
I måndags adventspysslade vi tillsammans med förskoleklassen. Här på bilden kan ni se några av de stjärnor vi gjorde tillsammans. Nästan alla tog med sig sina stjärnor hem i fredags men några ville att deras skulle hänga kvar ett tag till.

I svenskan har vi repeterat bokstäverna Dd, Vv, Ii och Tt. Veckans GOTW handlade om Den fula ankungen. Nästa vecka kommer vi att lära oss mer om bokstaven Ää. Ledtråden till GOTW är: “Naturväsen som dansar”. På svenskan läste vi Sagan om Rödluvan. Därefter skrev vi en ny version av rödluvan tillsammans i klassen. Det blev en saga om Turkosa luvan. Den här sagan som vi har skrivit tillsammans i klassen har jag skickat in till skolans ”Nobelkommitté” och klassen är därmed med i kategorin Litteraturpriset. Vi kommer även att skicka in ett bidrag i kategorin Medicin, då vi har klurat ut en mirakelmedicin. I matematiken har vi tränat på klockan hela timmar och halvtimmar. Efter att klassen skrev om Turkosa luvan fick eleverna välja att skriva en egen version av Rödluvan eller skriva en version med en klasskompis.

Vi avslutade veckan genom att gå till kyrkan på morgonen. Där lärde vi oss bland annat om advent och dess betydelse. När vi kom tillbaka till skolan gick vi in i klassrummet och fikade och lyssnade på högläsning. Eleverna har under veckan ihärdigt arbetat med klasskojan. Nu äntligen kan alla komma in, även vuxna.

Nedan följer information från idrottslärarna:
Innebandyturnering i Ransberg 2018
På tisdag den 4 december är det dags för Ransbergs årliga innebandyturnering, för åk 1–5. Alla elever går sina vanliga tider. Alla barn ska komma ombytta till skolan. Glöm inte att ta med gymnastikskor. Man får ta med egen innebandyklubba om man vill, annars finns det att låna. Har man glasögon så tag gärna med det också. Eleverna har lektioner i vanlig ordning men går ifrån för att spela sina matcher som kommer att ligga utspridda under dagen. Varje klass kommer att spela fyra matcher och samtliga elever skall vara med och spela någon gång.

Vi hoppas på en rolig dag!
Johanna, Martin och Jesper.

1f inför vecka 49:

Måndag:
Tisdag: Innebandyturnering. Tigrarna slutar kl. 12.50. Kameleonterna slutar kl. 14.20.

Läsläxa kameleonterna, glöm inte läsprotokoll och läseboken.

Onsdag: Föräldraföreningsmöte, frivilligt att gå på, börjar kl. 18.30 och gästas denna kväll av förvaltningschefen Pähr Nyström.
Torsdag: Idrott inomhus. Kameleonterna slutar kl. 12.50. Tigrarna slutar kl. 14.20.

Läsläxa tigrarna, glöm inte läsprotokoll och läseboken.

Fredag: Nobelfirande, om man vill får man ha på sig finkläder denna dag.

Övrig information:
13 december, vi går till kyrkan och tittar på femmornas Luciatåg.
20 december, Juldans, storsjung, fyror och femmor dansar polonäs. Sista dagen i skolan på höstterminen.

Första adventshälsningar
Gladys och Jenny

Du gillar kanske också...