Hembrev vecka 13

Hejsan!

Detta hembrev ligger nu både på edutibro.se och Infomentor i en övergångsfas. Efter påsk finner du all information endast på Infomentor.

Nästa vecka på onsdag kommer vikarier vara insatta i båda klasserna då vi lärare behöver en rättningsdag med de nationella proven i svenska. Vi har snart klarat av samtliga delprov i svenska, och kommer då börja med delproven i matte.

I idrotten har vi nu Axel Påhlsson som idrottslärare. Han får hjälp av personal från Gärdsmygen samt av Oskar här på skolan.

I båda klasserna har vi i veckan pratat om “hur man leker”. Vi har märkt att det blir allt fler av våra elever som lite glömt av den förmågan, och ägnar rasterna till att bara “dra runt” och “hänga” som de kallar det. De har till och med uttryckt att “de har slutat att leka”… Detta, har vi märkt, leder mycket ofta till onödiga konflikter mellan de här “gängen” som drar runt och tillbringar tid i kapprummet.

Vi har alltså lyft de elever som leker, hittar på egna lekar och använder sin fantasi. Vi har pratat om olika lekar, gett varandra tips och skrivit upp lekar som är poppis just nu på ett blädderblock. Vi har redan sett en positiv effekt av detta 🙂 Det ska inte vara “löjligt” att leka när man är 9-10 år! Rasterna blir mycket bättre för alla när man ägnar sig åt roliga aktiviteter!

Fortsatt läxfritt nästa vecka.

Planering vecka 14:

Måndag

Tisdag          Idrott

Onsdag        Vikarier (lärare rättar NP)

Torsdag

Fredag       Idrott

Du gillar kanske också...