Hembrev v.10

Hembrev 2E

Aktuellt v.11

Måndag Idrott
Tisdag  
Onsdag Idrott
Torsdag Träslöjd blå grupp
Fredag Nathalie ledig, Carolin vik

 

Lite om vad vi har gjort i veckan…

En uppdatering ang. förra veckans koj-lekar: Barnen har lekt andra lekar under veckan, vad vi har sett. Vi har också frågat klassen och de menar på att de vill leka annat nu men att ”det känns bra med kojorna ifall vi vill leka där igen”.

Just nu har vi ett stort rekord-intresse i klassen. Vi vill veta vem som innehar rekord i de mesta olika ting och Guinness World Records – böckerna går varmt i klassen. Roligt med lite nytt som inspirerar till att läsa själv och lära sig mer.

Svenska: Vi har börjat arbeta med egna faktatexter om egenvalda djur. Först gör vi ett VÖL-schema (vad jag vet, vad jag önskar veta, vad jag lärt mig), sedan läser vi fakta om vårt djur. Med det vi läst i minnet, fyller vi i en tankekarta som vi sedan utgår från när vi skriver våra egna texter.

Matematik: Vi har repeterat udda och jämna tal och vi har jobbat med begreppet ”gram” och använt våg. På fredagen kommer vi även att arbeta med ”kilo”. Det är svårt att uppskatta vikt. Prata gärna om det hemma. Vad väger ett mjölkpaket?

Vi vill ge beröm till de föräldrar och barn som tagit vår önskan om bättring vad gäller matematikläxan på allvar. Den här veckan hade vi studiedag på måndagen, så de fick ingen ny läxa. Läxan kommer hem som vanligt igen på måndag.

Samhällskunskap: Vi har fortsatt med våra grupparbeten kring olika åldrar på tidslinjen. Vi hoppas att deras planscher ska vara klara på fredag, så att de kan ”redovisa” inför klassen på tisdagens so-lektion. Dessa planscher kommer sitta uppe i matsalen.

Naturkunskap: Vi har testat våra kunskaper om rymden bl.a. genom olika sant/falskt-påståenden. Ni har fått hem barnens häften. Visst blev de fina? De har lärt sig fantastiskt mycket under detta arbetsområde, men det som fastnade bak i långtidsminnet var helt klart hur man sköter sina toalettbestyr i rymden.

Bild: Vi har tagit ”selfies” som vi klippt bort ena halvan av och sedan skissat denna del själva. Det tränar såväl skissteknik och symmetri.

GROW: Internationella kvinnodagen.

Musik: Vi tittade på bidragen som är med i finalen av Melodifestivalen och röstade fram klassens vinnare.

Värdegrund: Veckans superhjälteuppdrag: Tacka din mamma eller din pappa för något bra som de gör för dig. Vi pratade vänskap och utanförskap genom att titta och lyssna på det som DollyStyle och Martin Stenmark sa vid sina intervjuer inför Melodifestivalen.

Vi påminner om:
* Läxhjälpen – onsdagar från kl. 14!

Lite inför nästa vecka:

Nästa vecka kommer slöjden ligga på torsdagen. Klassen kommer att ha vikarie (Carolin, som de känner sedan innan) på fredagen. Hanna, vår VFU-student, gör sin sista vecka hos oss.

Denna vecka är sista veckan som vårt hembrev läggs ut på bloggen. I fortsättningen kommer vi enbart lägga ut hembrevet via Infomentor!!!!

Ha en fantastisk helg!

Mvh Sanna, Nathalie, Hanna & Oskar

sanna.kajerlov@edu.tibro.se           nathalie.flink@edu.tibro.se

Du gillar kanske också...