Veckobrev vecka 9

Sista gången vi lägger ut på denna Blogg.

Hembrev vecka 9

Vi skulle kunna tro att den underbara våren redan är här med sol och värme. Det stämmer ju nästan men det är inte riktigt så varmt som vi skulle vilja. Många barn vill springa utan jackor på rasten för det är ju VÅR. Vi försöker säga till att det är bra att ha jackan på för det är fortfarande kallt.

Ett projekt har nu startat i Tibro, Hjo och Karlsborg gällande rasism. Nu på morgonen har vi pratat om projektet i klassen och målet på skolan är att alla klasser ska göra olika planscher kring området. Hur ska vi vara mot varandra, hur ska vi prata med varandra och ur ska alla känna sig välkomna.

InfoMentor – Vi saknar fortfarande lappar från några familjer. Hör av er om ni behöver en ny lapp. För att sjukanmäla ditt barn så loggar du in via appen eller via hemsida. När du loggat in klickar du på frånvaro och sedan rapportera frånvaro. Sjukanmäl varje dag som barnen är hemma.

Svenska: På Sally Smart passen denna vecka har eleverna fått skriva signalement på en klasskamrat. Alla signalement har sedan lästs upp och eleverna har fått gissa vilken elev som blir beskriven. Vi har denna vecka försökt läsa lite extra i våra tystläsningsböcker. I Harry Potter boken är vi nu inne på det näst sista kapitlet och det händer spännande saker. Det händer även saker kring våra drakägg som vi har fått. Det kom ett brev som sa att vi måste arbeta bättre med att ta hand om äggen efter de inte kläcks. Elevhemmen har gjort ett väldigt bra arbete med att samarbeta och komma på nya idéer. Vi får se om det kommer att hända något.

Läsläxa: Det är bra om eleverna har med sig sin läsbok varje onsdag då vi alltid läser ur den men även behöver den för att klara uppgifterna i arbetsboken.

Matematik: Vi undersöker positionssystemet med hundratal, tiotal och ental.

NO/TE: Vi har sett en film om de fem mekanismerna på tekniken och klurat på vart de används någonstans. Vi kommer fortsätta att arbeta med detta ett par lektioner. De fem stora är: skruven, lutande planet, hävstången, hjulet och kilen.

Bild: Vi har gjort bildmappar idag och givetvis har det med vårt tema att göra. Mapparna görs i elevhemsfärgerna och dekoreras med symboler för skolan och elevhemmet. Det görs många finna konstverk på lektionerna och det är roligt att förvara dem i en fin mapp.

SO: Vi är framme vid istiden nu i SO:n och ska lära oss om hur man kan se spår efter istiden i vår natur. Vi har denna veckan pratat lite om evolution vilket är spännande och lite svårt.

Vi fortsätter arbetet med att arbeta mot en bättre arbetsro för att ge bästa möjliga arbetssituation för era barn. Det är ett arbete som alla måste vara delaktiga i för att vi ska kunna lyckas.

Vänligen Marie, Janna och Ellen

Vecka 10

Må     STUDIEDAG

Ti        Minigruppen läsläxa in/hem                Ny Ma-läxa

On     Ny läsläxa hem               Idrott                 14:30 Läxhjälpen (Bra om man behöver hjälp att läsa sin             läxa eller inte kan göra matteläxan hemma)

To

Fr       Röd grupp har slöjd       Ma-läxa lämnas in

 

Du gillar kanske också...