Hembrev vecka 8

Vi har haft en härlig start i klassen nu efter lovet vilket har varit väldigt roligt. Eleverna har sagt att det är mycket lättare att arbeta när det är tystare och lugnare. Vi hoppas nu att vi fortsätter på denna väg tillsammans med era barn. Idag har vi slipstvång i elevhemmen och vid lunch kommer vi att sitta i elevhemmen.

Dagen började med en Veckans Grej som handlade om J:K Rowling vilket passar väldigt eftersom vi läser hennes bok Harry Potter och de vises sten. Vi har bara två kapitel kvar i Harry Potter nu.  Veckan innan lovet lärde vi oss mer om pirayor.

InfoMentor

Vi har skickat ut en lapp med era barn där vi vill få svar på om man vet hur man sjukanmäler via InfoMentor och om man läser Bloggen på InfoMentor.

Svenska: Vi har arbetat vidare med våra sagor om en drake. Eleverna arbetar väldigt bra när vi har våra IUP-pass. Det är roligt att se hur bra de arbetar och hur duktiga de är på att arbeta mot sitt mål för att kunna fylla i fler flaggor i Nya Språket lyfter. Vi har skrivit brev till Sally Smart och genom det försökt hjälpa henne att lösa ett nytt brott. Vi har nu skickat iväg våra brev till skolan i Stöpen och längtar tills vi får svar.

Matematik: Eleverna arbetar mycket med att öva på att räkna ut svar genom att använda uppställning. Vi har denna vecka pratat om år, månader, dagar osv. Hjälp gärna ditt barn att titta så att matteläxan är med på torsdagen.

NO: Eleverna fick före lovet hem sina fina faktastjärnor och denna vecka har vi fortsatt arbeta med universum. De har gjort ett litet luck-häfte med planeterna i vårt solsystem.

Eng: Vi pratar om skoluniformer och vad olika kläder heter på engelska. Har gjort läsövningar tillsammans och arbetat med ett arbetsblad med skoluniformer.

SO: Vi har skrivit gemensamma faktameningar om dinosaurier och pratat lite om att tiden då dinosaurierna levde hade speciella namn som Trias, Jura och Krita.

Vi fortsätter arbetet med att arbeta mot en bättre arbetsro för att ge bästa möjliga arbetssituation för era barn. Det är ett arbete som alla måste vara delaktiga i för att vi ska kunna lyckas.

Vänligen Marie, Janna och Ellen

 

Vecka 9

Må     Ny matteläxa                 Idrott

Ti        Minigruppen läsläxa in/hem                Fluorlackning

On     Ny läsläxa hem               Idrott                 14:30 Läxhjälpen (Bra om man behöver hjälp att läsa sin             läxa eller inte kan göra matteläxan hemma)

To      Matteläxa in

Fr       Blå grupp har slöjd

Du gillar kanske också...