Hembrev v.8

Hembrev 2E

Aktuellt v.9

Måndag Idrott
Tisdag  
Onsdag Idrott
Torsdag  
Fredag Träslöjd blå grupp

 

Vi hoppas att ni alla hade ett skönt sportlov men nu är det härligt att vara tillbaka i vår fina gemenskap igen. Vi har haft en riktigt fin vecka tillsammans. Det är så roligt för oss fröknar att höra att Hanna som nu jobbat i klassen två veckor uttrycker att det känns som en riktigt härlig klass, med ett bra klassrumsklimat.

Lite om vad vi har gjort i veckan…

Svenska: Vi har skrivit klart våra brev till våra brevvänner och arbetat med läsförståelse till läsläxan. Hanna har påbörjat ett arbete med att träna på att aktivt lyssna på fakta, tänka på vad som är viktigt när man ska läsa en faktatext och sedan vad som är viktigt att fundera på när man ska skriva egen faktatext.

Matematik: Vi har jobbat med taluppfattning 100-200 och vi har lärt känna begreppen millimeter, centimeter och meter.

Samhällskunskap: Vi har kommit till stenåldern och vi tittade bl.a. på den gamla tecknade filmen om Barna Hedenhös.

Naturkunskap: Vi har pratat vidare om månens faser.

Bild: Vi har i koppling med SO-temat skapat mammutar och hällristningar.

GROW: Terrakottaarmén.

Musik: Vi sjöng sånger, pratade om vad rytmik är samt provat rytmikinstrumentet ägg.

Värdegrund: För att kunna vara en schysst kompis behöver jag också tycka om mig själv så vi har listat 5 saker som jag gillar med mig själv. Veckans avsnitt av Rättens riddare handlade om familjer, att de kan se olika ut och att man kan ha två hem. Som en del av vår 30 dagars-vänskapsutmaning så har vi fått i uppdrag att måla en vänskapsteckning (med komplimanger) till någon. Alla barn fick dra en klasskompis namn ur en burk och sedan måla en teckning.

Vi hoppas att alla har lyckats logga in på Infomentor. Hör av er annars! Ett tips är att vid möjlighet, via telefon, ladda ner appen så kan man enkelt få en notis när vi har någon ny information till er.

Till vårt rymdtema ska vi på tekniklektionerna skapa rymdraketer så har ni 33 cl och/eller 0.5 l petflaskor hemma får ni gärna skänka till oss J

Vi påminner om:
* Studiedag 4 mars
* Vi är olika känsliga för starka lukter så vi påminner om att starka sköljmedel och parfymer bör undvikas

Ha en förträfflig helg!

Mvh Sanna, Nathalie, Hanna & Oskar

sanna.kajerlov@edu.tibro.se           nathalie.flink@edu.tibro.se

Du gillar kanske också...