Hembrev v.49

Hembrev 2E

Aktuellt v.50

Måndag Ny ma-läxa. Medtag strukna Luciakläder med en namnad galge
Tisdag  
Onsdag Lucia kl.17.45 (se hemskickad inbjudan)

Läsläxa.

Torsdag Lucia för skolan
Fredag Slöjd blå grupp, Ma-läxa in.

 

Lite om vad vi har gjort i veckan..

Eftersom vi nu har gått in i december har vi i klassen en gemensam julkalender med tillhörande kapitelbok med 24 kapitel. Återigen följer vi Asta, Bea och Cesar men denna gång i en julig upplaga i boken 24 dagar till jul. Vi läser ett kapitel varje morgon och i samband med det lottar vi barnens namn om vem som får öppna Asta, Bea och Cesars julkalenders luckor. Vi upplever efter denna vecka att det är en uppskattad morgonrutin.

Svenska: Denna vecka har vi varit reportrar genom att fokusera på intervjuer. Vi har pratat om vad en intervju är och varför vi gör intervjuer, i vilka sammanhang osv. Vi fick skriva svar på intervjufrågor från tomten samt hitta på egna frågor att ställa till någon vuxen på skolan. Det var sedan ivriga barn som gick på jakt runtom på skolan för att ställa sina intervjufrågor till så väl idrottslärare, rektor och vaktmästare. Vi har också skrivit klart våra faktatexter om Lucia samt påbörjat julsagor.

Matematik: Vi har fortsatt jobba med division och sambandet mellan multiplikation och division.

Naturkunskap: Eftersom vi har arbetat med NTAlådan fast och flytande och då lärt känna olika slags material har vi denna vecka repeterat vilka föremål och material som går att återvinna och hur man gör detta. Vi målade bilder om hur vi trodde att jorden skulle se ut om vi människor inte återvinner samt läst lite tips i boken 100 sätt att rädda världen om vad vi mer kan göra för planeten än just återvinning.

Musik: Vi har övat på Luciasångerna.

Det börjar närma sig Lucia, redan nästa vecka är det dags. På måndag behöver barnen ha med sig sina strukna luciakläder med en namnad galge. Vi har en klädställning som vi kan hänga upp kläderna på.

I och med Luciaförberedelser nästa vecka så utgår idrotten både på måndag och onsdag.

Vi planerar att justera om lite efter jullovet i blåa och röda grupperna. Vi har varit i kontakt med föräldrar till de barn som det i första hand rör. Mer information till er alla kommer!

Vi påminner om:
* Luciatåg för 2 familjemedlemmar 12/12 kl. 17.45
* Luciatåg för skolkompisarna 13/12
* Höstterminens sista skoldag torsdag 20/12 (ordinarie skoltider)
* Vårterminen startar igen tisdag 8/1-2019 (ordinarie skoltider)

 

Ha en bra helg!

Mvh Sanna och Nathalie

Sanna.kajerlov@edu.tibro.se          nathalie.flink@edu.tibro.se

Du gillar kanske också...