Hembrev vecka 48

Denna vecka har vi tittat på begreppet hållplats. Vi har pratat om tre hållplatser i svenskan. Dessa hållplatser symboliserar på vilken nivå man svarar på frågor. Hållplats ett är när man svarar med ett eller ett par ord. Hållplats två är när man svarar med en mening. Hållplats tre är när du svarar så pass mycket att läsaren förstår vad du svarar på utan att ens behöva läsa frågan. Vi kom överens om i klassen att hållplats tre är den vi ska sikta på när vi skriver svar.

Vi har tränat på att skriva instruktioner genom att beskriva tillvägagångssättet för att göra en speciell trolldryck. Vi kommer skriva alla trolldrycksinstruktioner i vår fina Harry Potter bok. Behöver ni se in i framtiden, alltid pricka målet eller få lite extra tur kan ni kika in i klassrummet och läsa hur ni ska göra.

På matten har vi denna vecka arbetat med tabell 3 och 4. Vi har även diskuterat och arbetat med vilket räknesätt som prioriteras när vi räknar tal med fler olika räknesätt. Till exempel 7+4•2=

På bilden har vi gjort lerfigurer till vårt luciatåg. Dessa figurer ska målas nästa vecka. Eleverna har tyckt det varit roligt att arbeta med lera för att skapa.

 

Nästa vecka får eleverna börja ta med sig sina kläder till Luciatåget. Vi kommer ha en klädställning så att de strukna kläderna håller sig fina. En namnad galge behövs skickas med.

 

Mån: Ma-läxa hem, idrott

Tis:

Ons: Läsläxa in och hem, idrott

Tor: Ma-läxa in

Fre:

 

Hälsningar

Janna och Marie

Du gillar kanske också...