Hembrev v.48

Hej!

Så var det dags för sista hembrevet i november, julen närmar sig med stormsteg. Detta har vi gjort i veckan:

NO: vi har börjat ett nytt arbetsområde; rymden! Vi kommer lära oss om hur solen, jorden och månen rör sig i förhållande till varandra. Vi ska också lära oss några stjärnbilder och vad planeterna i vårt solsystem heter.

Sv: vi har övat på att högläsa bilderböcker. Sedan har vi spelat in och fotat på iPad. Framöver kommer vi att spela upp detta för en kompis i f-1:an.

Bild: vi har gjort bilder med rymdtema där vi använde oss av olika tekniker, tex collage, fotografi och skvätta färg.

EQ: några i klassen har haft en EQ-lektion där vi dramatiserade olika situationer med hjälp av dockor. Barnen hade många kloka idéer kring hur man kan göra för att ingen ska känna sig utanför, hur man ska bemöta vuxna i skolan och hur man ska prata till varandra.

Jullovet närmar sig, sista skoldagen är den 20/12. Vi slutar vanlig tid den dagen.

Så här ser nästa vecka ut:

Må: idrott. Skicka med gympakläder, gympaskor och handduk.

Tis: fluorlack. Svenska-läxor tillbaka.

Ons: utflykt. Vi åker hem till Inka. Där kommer vi ha ett utebingo och hälsa på hennes tre hästar. De som vill kan få prova på att sitta på en häst och även gå en tur i hagen. Skicka med varma och oömma kläder. Det kan vara en bra idé att ha ett särskilt ombyte kläder i stallet. Skolan bjuder på fika.

Tors: Svenska- läxor tillbaka.

Fre: idrott.

Vi önskar er en trevlig första advent!

/Amanda, Inka och Monica

 

Du gillar kanske också...