Hembrev v.48

Hembrev 2E

Aktuellt v.49

Måndag Idrott. Ny ma-läxa.
Tisdag  
Onsdag Idrott. Läsläxa.
Torsdag  
Fredag Slöjd röd grupp, Ma-läxa in.

 

Lite om vad vi har gjort i veckan..

Svenska: Vi har jobbat med läsförståelsefrågor, skrivit klart breven till brevvännerna på Frösve skola och läst favoritböcker tillsammans.

Matematik: Vi har börjat jobba med division och innehållsdivision. Vi ska nästa vecka klura ut sambandet mellan multiplikation och division – att de hör ihop.

Samhällskunskap: Vi har fortsatt jobba med historien kring Jesus födelse samt testat på Kahoot. Kahoot är en app där vi fröknar kan lägga frågor som eleverna sedan ska svara på.

Musik: Vi fortsätter öva på Luciasångerna.

Då det nu är kallare väder ute är det viktigt att barnen har varma kläder med sig till skolan. I och med det kallare vädret blir lekar vid kullen mer populära. Som barnen redan vet sedan tidigare år så behövs hjälm vid lek på kullen. Barnen får gärna ta med sig egen namnad hjälm hemifrån om de vill. Det har även diskuterats mycket kring huruvida egna namnade stjärtlappar och mjuka snögliders får tas med till skolan. Det har skapats många diskussioner kring detta på skolan så för att inte ta ett ogenomtänkt och förhastat beslut så får eleverna denna vinter ta med detta till skolan.

Vi påminner om:
* Luciatåg för 2 familjemedlemmar 12/12 kl.17.45
* Luciatåg för skolkompisarna 13/12
* Höstterminens sista skoldag torsdag 20/12 (ordinarie skoltider)
* Vårterminen startar igen tisdag 8/1-2019 (ordinarie skoltider)

 

Ha en bra helg!

Mvh Sanna och Nathalie

Sanna.kajerlov@edu.tibro.se          nathalie.flink@edu.tibro.se

Du gillar kanske också...