Veckobrev vecka 47

Nu närmar sig kylan och vad kan inte då vara trevligare än att tända lite ljuslyktor. Idag har eleverna tagit med sig sina ljuslyktor hem så de är redo att användas. Det är dags att börja tänka på att ha med lite varmare kläder till skolan för att inte fingrar och tår ska bli för kalla.

Vi har denna vecka arbetat vidare med att öva på olika multiplikationstabeller och många börjar bli lite säkrare. Eleverna tycker om att öva matematik på NOMP och de kan även göra det hemma. På svenskan har vi fortsatt arbetet med ordklasser och övat vidare på substantiv. Vi har även skrivit och ritat instruktion för hur man sköter vår klassrumsspindel Pepsi. Det är många bra instruktioner som skrivits och sedan satts i i Harry Potter boken. Denna vecka har eleverna fått svar på sina vykort som de skickade till Harry Potter. Vi har även skrivit ett nytt brev till eleverna på Frösve skola.

I NO har eleverna beskrivit olika föremål i sitt arbetshäfte. På SO.n har vi börjat arbeta med religion och pratar om religionernas olika symboler, heliga byggnader och sett olika filmer.

Vi har även denna vecka haft livliga Kahoot-quiz där vi testar våra kunskaper inom olika områden. Vi övar på alla Luciasångerna och kommer givetvis göra det flera gånger i veckan. Det vore bra om man även övar lite hemma för att bli extra säker. Vi har skickat hem information om Lucia och eftersom vi är 3 klasser kan det endast vara max 2 personer per elev som kommer och tittar.

Påminner om att lappen om vad man vill vara på Luciatåget behöver lämnas in på måndag.

Vecka 48

Må  Idrott, ny MA-läxa       Lämna lapp om Luciatåg!!

Ti    STUDIEDAG

On   Idrott, läsläxa

To    MA-läxa in

Fr    Röd grupp har slöjd

 

Önskar er en trevlig helg

Vänligen Marie och Janna

Du gillar kanske också...