Hembrev vecka 42

Hösten skyndar fram med stormsteg och vi har nu endast en vecka kvar tills det är dags för höstlov. Denna vecka har vi fått upp våra faktatexter om daggmasken i skolans korridor och i grupprummet. Vi har skrivit texter till bild för att bli säkrare på att använda stor bokstav, mellanrum och punkt. I matematiken har det arbetats med problemlösning och Midnattsdueller. Vi har det så spännande när vi går in i vår magiska värld. I vårt fönster finns nu även en bit av en nebulosa att beskåda.

Vi har övat på vad olika klädesplagg heter på engelska och i musiken har vi efter många om och men framfört några gruppers rörelser till A ram sam sam. Vi närmar oss slutet nu på vårt arbete om  världsdelarna och kommer ha ett litet test nästa vecka för att kolla av om man kan vad världsdelarna heter. Det har skickats hem övningspapper med världsdelarna. Vi kommer sedan arbeta lite kring varför människor behöver fly eller flytta och hur det påverkar människan.

Vi har denna vecka haft ett föräldrabesök och det uppskattar vi. Förra veckan var det också en förälder som passade på att hälsa på i klassen. Det har blivit lugnare men vi får försätta arbeta med det. Vi kommer allt närmare vårt pyjamasparty och det är roligt.

På onsdag nästa vecka har vi en VI-dag i Rankås. Det har skickats hem informationslapp om denna dag. Läsläxan kommer vi att lyssna på under torsdagen istället.

Under nästa vecka påbörjas utvecklingssamtalen i klassen.

Vecka 44 är det Höstlov.

 

Vecka 43

Må          Ny Matematikläxa      Idrott

Ti            Vi gör ett litet test om världsdelarna

On           VI-dag i Rankås   Vi bjuds på korv med bröd. Vill man ta med egen liten fika går det bra.

To            Läsläxa in. Får skrivläxa till v. 45   Matematikläxa in

Fr

Vecka 44

HÖSTLOV

Vecka 45

Må         Idrott

Ti

On          Skrivläxa in  Ny läsläxa hem    Idrott

To

Fr

 

Du gillar kanske också...