Hembrev v.21 – 1G

På bilden har vi gjort påfågelfjädrar i pastell och tonade vattenfärger.

Denna vecka har varit indieninspirerad. Skolan har haft besök av en hinduisk präst, Arindam och hans dansande dotter Ritaja. Veckan började med att vi tittade på film om Indien och pratade om vart det ligger på kartan/i världen. Det blev många intressanta frågor från eleverna. En del frågor sparade vi till ett senare tillfälle under veckan då alla i åk 1 träffade Arindam. Han berättade om Indien och eleverna fick ställa sina frågor. Lärare hjälpte till att översätta till engelska. Vidare i veckan har vi även läst och tränat läsförståelse om indiska djur som tiger, elefant och krokodil. Vi fick även se Ritaja dansa två indiska danser och vi har lärt oss att många indiska danser handlar om hinduiska gudar och är som sagor. Under veckan har vi även lärt oss om påfåglar och veckans GOTW var Taj Mahal i Indien.

Tyck till om skolan och besvara gärna enkäten! Vi vill gärna ha era synpunkter så att vi kan utveckla vårt arbete för er och era barn. Enkäten stängs 8/6. Följ länken nedan.

https://goo.gl/khxP3P

På torsdag kommer vi att ha en ”Vi är Häggetorp-dag”. En gemensam dag på skolan då vi kommer att träffas i åldersblandade grupper och göra roliga uppdrag tillsammans.

Vecka 22
Måndag: Idrott (ute)
Tisdag: –
Onsdag: Läsläxa: 15 min om dagen
Ma-läxa

Torsdag: Vi-dag
Fredag: –

Vecka 23
Måndag: Idrott (ute)
Tisdag: –
Onsdag: Nationaldagen, ingen skola
Torsdag: Läsläxa: 15 min om dagen
Ma-läxa
Fredag:   –

Hälsningar

Viktoria och Kristina

Du gillar kanske också...