Hembrev vecka 20

Hembrev vecka 20

 

Veckan har bjudit på strålande och varmt väder och sommarkänslan har infunnit sig. Det var en mycket lyckad utflyktsdag i tisdags. I veckan har eleverna fått skriva om utflykten i sina ”guldkornsböcker”.

Nu närmar vi oss slutat av bokstavsarbetet. Denna vecka har vi arbetat med bokstaven Xx.

1e har på svenskalektionerna arbetat med motsatsord och fotat motsatser som finns i utemiljön.

I veckan fick eleverna läsa upp det sista kapitlet i sin läsebok ”Den magiska kulan”. Boken har fångat barnen och bidragit givande samtal och diskussioner. Handlingen har engagerat och väckt frågor och tankar hos barnen.

Barnen har i veckan fått göra en bokrecension om boken. Nu får vi vänta till efter sommarlovet innan vi får träffa Asta, Bea och Cesar igen på nya äventyr. Vecka fram till terminen slutar kommer läsläxan se annorlunda ut. Se informationsbladet som skickades hem ihop med den nya läxan i onsdags. Som vanligt ska läxan (bok, läsförståelsen och lässchemat) tas med till skolan på onsdagen.

Nästa vecka får vi besök från Indien. Vi ser fram mot att få ställa frågor om hur det är att vara barn i Indien. Då får vi möjlighet att prata och lyssna på engelska. På NO:n har klasserna påbörjat ett litet Indienarbete. 1d lärt sig om den bengaliska tigern och 1e har lärt sig om påfågeln. Två djur som förknippas med just Indien. Tack för de bidrag som kommit in till Arindams projekt i Indien. På tisdag kommer hela skolans bidrag att överlämnas till dem.

På bilden har 1d lärt sig blanda pastellfärger med hjälp färgen vit samt grundfärgerna. Pastellfärgerna använde vi för att färglägga våra bengaliska tigrar med. 1e har målat påfågelfjädrar och tränat på att göra toningar med hjälp av vattenfärg.

På onsdag är det studiedag och då är det ingen skola.

 

Mån: Idrott

Tis: Indisk dag

Ons: Studiedag

Tors: Läsläxa tillbaka

Fre:

 

Med hälsningar

Marie, Marie, Janna och Sanna

Du gillar kanske också...