Hembrev vecka 2

Äntligen skola igen!

Vi möttes av många skolsugna barn på tisdagen. Äntligen fick vi ses och lära oss nya saker. Vi har även fått lära känna en ny lärare som kommer arbeta med oss i ettan. Vår nya fröken heter Sanna Kajerlöv. Sanna har fått vara hos alla tre ettor och hon trivdes väldigt bra. Hon kände sig välkommen!

I veckan som gått har vi arbetat med bokstaven Ää. Vi har tittat på film om älgen samt skrivit meningar tillsammans om det vi sett. Vi har undersökt ett äpple med våra 5 sinnen och sammanställt våra upplevelser i ett gemensamt dokument. Detta tillsammans med våra äpplen, som vi målat på bildlektionen, kommer sättas upp i korridoren så övriga skolan får ta del av våra kunskaper. I vår fina “guldkorn-bok” har vi blickat tillbaka på jullovet samt skrivit om våra förväntningar inför vad som kommer hända under denna termin.

På SO:n har vi lärt oss att saker vi säger kanske inte påverkar hur vi ser ut på utsidan, om vi blir ledsna eller glada, men att man kan få glada och ledsna känslor i kroppen. Vi fick pröva säga elaka saker till ett äpple och snälla saker till ett annat äpple. När vi delade på äpplena såg vi att det äpplet vi varit elaka mot var brunt på insidan och det andra äpplet var fint på insidan. Det väckte många tankar hos oss. Vi pratade även om månader. Vi har lärt oss en ramsa som hjälper oss komma ihåg hur många dagar var månad har. Vi har skapat ett diagram där vi ser vilka månader som har 28, 30 och 31 dagar. Vi lärde oss även att skottår är var fjärde år och då har februari 29 dagar. I matematiken har vi arbetar med talen 11 och 12 samt fortsatt arbetet med diagram. Vi undersökte hur många barn som fyllde år i var månad. I 1e fyller det år flest barn i januari och i 1d fyller flest barn år i mars.

Nu är det idrott som vanligt så barnen behöver ha med sig gympakläder på måndag och onsdag. Läsläxan ska vara med i väskan på onsdagar så barnen kan läsa upp sin läxa samt få sin nya läxa.

Det är kallt ute och barnen har långa raster. Se till att de har med sig varma utekläder och varma skor till skolan.

 

Vecka 3

Må: Idrott

Ti:

On: Idrott, läsläxa kap 13 hem

To:

Fr:

 

Det har varit en händelserik vecka och vi ser fram mot kommande termin!

Maria, Marie, Janna och Sanna

Du gillar kanske också...