Bollar, bokstäver och mattearbetsblad

Idag var det äntligen dags för idrott igen! Idag värmde vi upp med en boll som vi skulle hålla på olika sätt samtidigt som vi gick. Barnen höll bollen med båda händerna, en hand, mot huvudet med båda/en hand/två fingrar/ett finger. Vi puttade den sedan fram på golvet med hjälp av händerna och fötterna. Sedan fick några barn bestämma hur vi skulle göra. Vi kastade bollen i luften, rullade bollen med huvudet och med knäna. Vi avslutade uppvärmningen med att gå som lejon och krabbor och få fram bollen.

image image image image image image image image image image image image image image image image image image image image image image image image

Vi lekte sedan två bollekar där den första leken gick ut på att kasta tillbaka alla bollar i korgen som var utkastade på golvet. Barnen fick stå en bit ifrån korgen för att träna på att kasta bollarna på rätt sätt. Vi lekte sedan prickboll där man i två lag skulle kasta mjukbollar mot en basketboll som skulle rulla över till motståndarenas sida.

image image image image image image image image image image image image

Vi avslutade idrotten med en lång stunds avslappning och idag kunde de slappna av väldigt bra!

Efter idrotten arbetade vi med matte och svenska. På matten samlade vi ihop alla våra arbetsblad där vi arbetat för former för att sedan kunna göra en formbok. Vi fortsatte sedan att arbeta med olika arbetsblad.

På svenskan tittade de på olika bilder och fick sedan lägga bokstäver till bilden. Barnen fick sedan en bild som de själva skulle lägga bokstäver till. Till slut fick barnen titta på flera bilder och välja ut en bild och lägga bokstäver till. Kompisarna skulle sedan lista ut vilken bild som lagts.

Under dagen har vi även hunnit ha fri lek inne, lunch och lek i skolskogen. Efter lunch bytte vi grupper.

Imorgon är det ingen idrott, istället har vi formdisco efter lunch.

Du gillar kanske också...